:-)

Nenech si ukrást svůj čas

10. 1. 2012 14:21
Rubrika: Nezařazené

Reklama nás ovlivnuje at už chceme nebo nechceme: Podsouvá nám, že ke štastnému životu stačí dobrá káva, nejnovější kosmetika, nebo poslední model sportovního auta. Lákavé reklamní slogany se snaží udělat dojem, že vyřeší veškeré naše problémy: ,,Kupte si tento výrobek a prožijete něco úžasného...'' Musíme si přiznat,že jsme stále více pohlcováni konzumním způsobem života nového věku.


Touha po štěstí

Každý člověk touží po štěstí, přitom však většinou prožívá pravý opak. Žijeme v nevlídném světě, kde marně hledáme východisko ze svých problémů. Stáváme se otroky systému. Jakého? Systému lži. Svět nám předepisuje, jak máme žit, abychom byli štastni. Opravdu? Už od malička je nám vštěpováno, že musíme být oblíbení,že si musíme dělat přátelé,že musíme být inteligentní a vzdělaní, že musíme dostávat ve škole dobré známky, že musíme být pro okolní svět krásní, atraktivní, sportovní, že musíme a musíme a musíme... Ale nikdo z nás nedovede všechny tyto požadavky a nároky, které nám byly od dětsví vtloukány do hlavy, splnit! A kdyby se to opravdu někomu z nás podařilo, rád bych se ho zeptal: Jakou cenu jsi za to zaplatil? A udělalo tě to štastným? 

Kde hledat odpověd?

Mnoho lidí má dnes strach. Strach, který nedovedou definovat. Většinou jde o strach ze selhání. Mají spoustu nezodpovězených otázek. Není tu však nikdo,kdo by jim řekl: Bůh je odpověd! Místo toho přichází do hry reklama. Nalhává  nám a říká: Kup si ten nebo onen parfém a všichni Tě budou milovat! Ke své kráse nepotřebuješ nic jiného, než právě tento produkt! Jistotu a zabezpečení najdeš právě u této pojištovny! Chceš bydlet štastně? Kup si dům právě od naší firmy.. Je to začarovaný kruh.  Abychom získali produkt, který nám reklama nabízí, potřebujeme peníze. A peníze získáme prodejem našeho času a síly v každodenním boji o přežití,takže nám nezbývá čas na hledání té pravé odpovědi, kterou potřebujeme. A tou je právě Bůh.

Nenech si ukrást svůj čas!

Člověk bez Boha se zmítá jako muška v pavučině. Čím více bojuje, čím více se dře, tím více je mu jasné, že mu nezbývá čas na to, aby byl štastný. Kdo žije zítřkem, nežije dnes. Co je vlastně krize středního věku? Nic jiného, než strach člověka, že v době, kterou má ještě k dispozici, nenajde naplnění svého života. Svět nám nedává odpovědí na naše otázky. Předkládá nám jen lži, bůžky, laciné náhražky a zotročuje nás. Satan přišel, aby nás podváděl, obelhával a okrádal. Nenech si ukrást svůj čas. Svůj čas bys měl strávit s Bohem. Proto tě také Bůh stvořil. Nemusíme se líbit lidem, ale měli bychom se líbit Bohu. Nemusíme být inteligentní, úspěšní, bohatí a krásní, ale měli bychom být Božími dětmi, kteří vkládají své problémy a starosti do Božích rukou. Bůh se chce stát skrze Ježíše Krista také tvým otcem. Nemusíš mít už strach z budoucnosti. On se o svoje děti stará  a plní každé zaslíbení, které dal. Jestli toužíš setkat se s Bohem, můžeš mu odevzdat svůj život v modlitbě. Můžeš to říct třeba těmito slovy:

,,Pane Bože, nechci být už otrokem tohoto světa, ve kterém jsem nenašel nic z toho, co mi  nabízel. Svůj život chci svěřit Tobě. Proto Tě prosím, příjd do mého srdce a napln mne svým pokojem, radostí a láskou.'' Amen

Zobrazeno 1576×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Rubriky

Nejnovější

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková